Over mijn werk

De kneepjes van het vak leerde ik als verslaggever bij een regionaal dagblad: het maken van reportages en gemeenteraadsverslagen, interviews met lokale en regionale politici, bestuurders en mensen die iets bijzonders hadden meegemaakt. Daarna volgden korte periodes bij de radio, een landelijk opinieweekblad en in Engeland, waar ik – nu dertig jaar geleden – voor het eerst kennis maakte met internet. 

Het world wide web was er nog maar net en terug in Nederland stak ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken. Zodoende werd ik halverwege de jaren negentig gevraagd om een redactie te helpen opzetten voor een van de eerste journalistieke internetplatforms in Nederland. 

De daaropvolgende evolutie van het web en internet in de afgelopen decennia heb ik van dichtbij meegemaakt: de verschuiving van web naar mobiel, de opkomst en groei van social media en de real-time data mogelijkheden van de cloud.

  

Zowel in print als op het web, in beeld en geluid deed ik uitgebreid verslag van die ontwikkelingen voor o.m. Het Financieele Dagblad, Management Team en De Zaak, al dan niet met behulp van datajournalistiek.

Ik sprak daarvoor met honderden ondernemers, programmeurs en analisten uit binnen- en buitenland en bouwde op die manier niet alleen een uitgebreid netwerk op, maar ontwikkelde zo ook een unieke kijk op de werking van ‘de nieuwe economie’.

Die inzichten pas ik dagelijks met veel plezier in mijn werk toe en stel ik graag, samen met mijn kennis en ervaring, ter beschikking van opdrachtgevers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.