Podcast

In Vakwerk vertellen mensen over hun vak/ambacht/beroep of bedrijf: waarom kozen zij juist voor hun vak of ambacht? Wat maakt hun vak zo speciaal? En wat is de relevantie van hun beroep of bedrijf voor deze tijd en samenleving?

Hoewel wij een lichte voorkeur hebben voor minder bekende vakken/beroepen, kunnen de gasten in principe uit elke beroepssector afkomstig zijn (van ambachten en cultuur tot onderwijs en technologie).

Als samenleving staan wij de komende jaren voor grote uitdagingen. De klimaatverandering vraagt om energietransitie, digitalisering vereist een andere manier van zaken doen, sommigen spreken zelfs van een andere ‘mindset’.

In Vakwerk (een podcast van Urban Nomads) laten wij ondernemers en creatieven aan het woord over die ‘nieuwe economie’: welke rol vervuld hun bedrijf in een veranderende wereld? Wat draagt hun vak bij in deze woelige tijden? Waarom is het ambacht dat zij uitoefenen ook nu nog van belang?

Veranderen betekent ook leren, een leven lang leren zelfs. Daarom is er in deze podcast ook plaats voor onderwijs (in al zijn hedendaagse vormen: van coaching tot proctoring).

Technicus: Merijn Oostdijk
Host: Flip Schultz

Vakwerk verschijnt tweewekelijks, met uitzondering van juli/augustus en december/januari.
Ook via Spotify en Apple Podcasts te beluisteren en andere podcast apps.