Podcast

In Vakwerk vertellen mensen over hun vak/ambacht/beroep of bedrijf: waarom kozen zij juist voor dat vak of ambacht? Wat maakt hun vak zo bijzonder? En welke betekenis heeft hun beroep of bedrijf voor deze tijd en samenleving?

Immers, wij staan als samenleving de komende jaren voor grote uitdagingen. De klimaatverandering vraagt om energietransitie, digitalisering vereist een andere manier van werken, sommigen spreken zelfs van een andere ‘mindset’. Maar uiteindelijk gaat het niet om wat wij denken, maar om wat wij doen.

Nieuwe economie
In Vakwerk laten wij ondernemers en creatieven aan het woord over die ‘nieuwe economie’: welke rol speelt hun beroep/bedrijf in een veranderende wereld? Wat draagt hun vak bij in deze woelige tijden? Waarom is het ambacht dat zij uitoefenen (ook nu nog) van belang?

Hoewel wij een lichte voorkeur hebben voor minder bekende vakken/beroepen, kunnen de gasten in principe uit elke beroepssector afkomstig zijn (van ambachten en cultuur tot onderwijs en technologie).

Standplaats Alkmaar
De podcast begon eind 2018 in co-working space Urban Nomads te Alkmaar. Tot het 5e seizoen (2022-2023) had de podcast ook dezelfde naam (Urban Nomads).
Vanuit Alkmaar trekken we een cirkel – de ene keer een kleine, de andere keer een grote – rond de wereld om interessante gasten aan het woord te laten.

Technicus: Merijn Oostdijk
Host: Flip Schultz

Vakwerk verschijnt een keer per maand, met uitzondering van juli/augustus en december/januari.
Ook via Spotify en Apple Podcasts te beluisteren en andere podcast apps.
Vakwerk wordt gesteund door Urban Nomads.