Podcast

In Vakwerk vertellen mensen over hun vak/beroep/bedrijf: waarom kozen zij juist voor dat vak? Waarom houden zij van hun vak? Wat maakt hun vak zo speciaal? Waarom is hun beroep/vak juist in deze tijd van belang?

Hoewel wij een lichte voorkeur hebben voor minder bekende vakken/beroepen, kunnen de gasten in principe uit elke beroepssector afkomstig zijn (van ambachten en cultuur tot onderwijs en technologie).

Als samenleving staan wij de komende jaren voor grote uitdagingen. De klimaatverandering vraagt om energietransitie, digitalisering vereist een andere manier van zaken doen, sommigen spreken zelfs van een andere ‘mindset’.

In Vakwerk (een podcast van Urban Nomads) laten wij ondernemers en creatieven aan het woord over die ‘nieuwe economie’: hoe dragen zij met hun bedrijf en activiteiten bij aan een veranderende wereld?

Veranderen betekent ook leren, een leven lang leren zelfs. Daarom is er in deze podcast ook plaats voor onderwijs (in al zijn hedendaagse vormen: van coaching tot proctoring).

Technicus: Merijn Oostdijk
Host: Flip Schultz

Vakwerk verschijnt tweewekelijks, met uitzondering van juli/augustus en december/januari.
Ook via Spotify en Apple Podcasts te beluisteren en andere podcast apps.