Een blonde vrouw op de voorpagina

Hoe gaan media om met nieuws via Twitter? Dat was het onderwerp van een debat in Buitenhof afgelopen zondag (8-1) met hoofdredacteur van de Volkskrant, Philippe Remarque, en voormalig adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Hubert Smeets. Presentator Paul Witteman sprak van een ‘journalistiek dilemma’. Terwijl de pers hier nog worstelt met dat dilemma, zijn in de VS de eerste experimenten met een nieuwe aanpak ervan al gepubliceerd.

Aanleiding voor het Buitenhof-debat vormde de voorpagina van de Volkskrant op donderdag 5 februari. Daarop stond een vrij grote foto van de vrouw die nummer drie staat op de kandidatenlijst van de PVV bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen.
“Heel veel media weten dat een blonde vrouw op de voorpagina beter verkoopt”, zei Witteman afgelopen zondag in Buitenhof.
‘Is dat ook het argument voor de Volkskrant geweest?’, vroeg hij aan hoofdredacteur Philippe Remarque.

blonde-vrouw-op-voorpagina_def